осигурувањето

осигурувањето

Осигурувањето – Првиот чекор за освојување на целта!

Колку е релевантен планот при креирање на одредена цел? – Осигурувањето – Првиот чекор за освојување на целта! Постојат два вида на луѓе: Едните ја гледаат можноста во она што го сакаат и гледаат како да ја освојат целта, а  другите  гледаат  на тоа што го сакаат како невозможно нешто и или воопшто не започнуваат […]

Осигурувањето – Првиот чекор за освојување на целта! Прочитај повеќе... »

во осигурување vo osiguruvanjeto

Одлуката за инвестирање во осигурување не е само финансиска, туку и навика за грижа за својата иднина

Мотивацијата знае да биде ролеркостер, но навиката е онаа која може да расте. Имајте навика да се фокусирате кон успехот! Но, како до тој успех? Одлуката за инвестирање во осигурување не е само финансиска одлука, туку и навика за грижа за својата иднина! Често го „одложуваме“ понеделник. Не ги гледаме можностите, туку се фокусираме кон

Одлуката за инвестирање во осигурување не е само финансиска, туку и навика за грижа за својата иднина Прочитај повеќе... »

контекст на осигурувањето

Важноста на индивидуалното мислење и поединците кон општествениот импакт во контекст на осигурувањето

Сметаме дека сме општествено одговорни и општо како индивидуи стремиме кон континуирано потсетување дека нешто треба да се промени, дека треба да тргнеме од себе, од своето јас, од своето убедување. Велиме дека сме свесни за сето она што го имаме. Дека сме свесни за нашето мислење кое го укажуваме како апел. Треба да се

Важноста на индивидуалното мислење и поединците кон општествениот импакт во контекст на осигурувањето Прочитај повеќе... »

штити клиентот

Креирање стратегија и план – Ангажманот околу будење на свеста за осигурувањето како релевантна цел што го штити клиентот

Често се случува граѓаните да заборават и да не се свесни за фактот дека осигурувањето има особено значење и го штити клиентот Осигурувањето е неопходен дел од мозаикот кога го креираме секој ден и ја планираме нашата иднина. Тоа значи дека се фокусира кон длабоко разгледување на финансискиот план, а од тука претставува основа или

Креирање стратегија и план – Ангажманот околу будење на свеста за осигурувањето како релевантна цел што го штити клиентот Прочитај повеќе... »

на осигурувањето

Нова Година, Нови Планови: Важноста на Осигурувањето за 2024

Се ближи Нова година, нови предизвици, нови случувања, па особено е важно да станеме свесни за важноста на осигурувањето? Декември е најчесто месецот кој би го именувале како „планер“. Во овие денови посакуваме желби. Сонуваме и си ветуваме дека ќе ги исполниме нашите планови, како на деловен и професионален план, така и на приватен. Започнуваме

Нова Година, Нови Планови: Важноста на Осигурувањето за 2024 Прочитај повеќе... »

одговорност

Осигурувањето е лична одговорност, принцип и одлика на успешните!

Ризиците постојат и подготовката за неминовни последици значи одговорност. Од тука осигурувањето значи лична одговорност и принцип. Во свет во кој динамично живееме и сме сведоци на брзи промени во секое поле и во свет каде сакаме да бидеме во континуиран конкурентен чекор со сите тие светски напредоци и трендови, успешните луѓе се свесни дека

Осигурувањето е лична одговорност, принцип и одлика на успешните! Прочитај повеќе... »

Осигурувањето како план за долгорочно профитабилен раст

Осигурувањето како план за долгорочно профитабилен раст

Како суштинска важност за компаниите, индивидуите и економскиот развој на истите во целина, осигурувањето се претставува како моќно средство кое обезбедува план за сигурен финансиски раст. Апро по, истото не нуди само заштита од непредвидливи ризици и финансиска сигурност. Осигурувањето претставува и средство за долгорочен план за профитабилен раст. Како всушност осигурувањето може да допринесе

Осигурувањето како план за долгорочно профитабилен раст Прочитај повеќе... »

Што значи ако постојано го апстрахирате осигурувањето? Што треба да знаат граѓаните за да ја сфатат важноста на овој поим

Што значи ако постојано го апстрахирате осигурувањето? Што треба да знаат граѓаните за да ја сфатат важноста на овој поим

Недоволната информираност околу сите аспекти на осигурувањето од страна на граѓаните, може да биде голем проблем. Проблем за извршување и обавување на сето она што сакате и стремите да го постигнете во вашиот живот. Да се живее и да се пуштат работите да течат, без да се заштитите не е доволно. Но, зошто некои од

Што значи ако постојано го апстрахирате осигурувањето? Што треба да знаат граѓаните за да ја сфатат важноста на овој поим Прочитај повеќе... »

osiguruvanjeto zivot

Осигурувањето живот – Субстанцијално прашање: Граѓаните наплатија еден милион евра во ова осигурување за само еден месец

Заштитата околу нашиот живот е нешто кое треба да биде приоритет на секој човек. Како најскапоценото нешто, животот треба квалитетно и правилно да го заштитиме. Свесноста кај граѓаните дека токму осигурувањето живот е најважното нешто е зголемена, покажуваат статистиките. Петте осигурителни компании за осигурувањето живот, исплатија еден милион евра или 62,4 милиони денари на своите

Осигурувањето живот – Субстанцијално прашање: Граѓаните наплатија еден милион евра во ова осигурување за само еден месец Прочитај повеќе... »

осигурувањето

Како човештвото гледало на осигурувањето во минатото

Осигурувањето во минатото. Постоела ли свесноста во врска со ова прашање? Човечката потреба за безбедност и заштита, се разбира дека од секогаш се случувала. Тоа значи дека луѓето и во минатото барале начин некако да се осигураат. Разгледувајќи ја историјата, пред да се развие модерниот концепт на осигурувањето како што денес го познаваме, луѓето имале

Како човештвото гледало на осигурувањето во минатото Прочитај повеќе... »