Нова Година, Нови Планови: Важноста на Осигурувањето за 2024

Се ближи Нова година, нови предизвици, нови случувања, па особено е важно да станеме свесни за важноста на осигурувањето?

Декември е најчесто месецот кој би го именувале како „планер“. Во овие денови посакуваме желби. Сонуваме и си ветуваме дека ќе ги исполниме нашите планови, како на деловен и професионален план, така и на приватен. Започнуваме да го креираме т.н. вовед за тоа што ќе следи во наредната година. Како ќе се поставиме во истата. Си ветуваме дека ќе бидеме одговорни и искрени. Ќе се штитиме и ќе го штитиме нашето семејство. Затоа, во овој месец т.н. планер, визијата треба да биде поддржана и заштитена. Круцијално е постоењето на свест дека секогаш постојат одредени ризици и непредвидливи ситуации кои можат да го попречат патот кон успехот. Токму затоа особено е важно да ја нагласиме потребата од постење на развиена свест во поглед на важноста на осигурувањето.

на осигурувањето

Бидете одговорни и најпрво грижете се за оној човек кој вие го претставувате

Секоја убава приказна започнува од креација. А креацијата на вашиот живот, ја создавате токму вие. Затоа, вашата здравствена состојба, вашиот живот се најзначајни. Во контекстот, нека во наредната 2024 се пробуди свеста околу фактот кој се приклучува кон сфаќањето дека животот е најскапоценото нешто и дека токму вие сте режисерот на оваа приказна, пред, за време и потоа. Креирајте сценарио, но бидете свесни за ризиците и одберете полиса која ќе одговара на вашиот буџет.
Секако, имајте на ум дека непланираните ризици можат да демнат на патот, но секогаш го имате СН Осигурителен Брокер кој е на ваша страна.