осигурување

осигурување

Во Брокер

Ирена Ѓорческа – Референт за продажба во СН Осигурителен Брокер:„Ако си свесен дека можеш да паднеш, ќе знаеш како и кој ти треба за да се исправиш.“

Петочно утринско кафе во нашата експозитура во Прилеп. Разговараме со нашата колешка Ирена Ѓорческа, референт за продажба во СН Осигурителен Брокер. -Најважно е да го знаеш она што го нудиш на пазарот – започна Ирена. – Свеста околу осигурувањето е фундаментална, па доколку ја знаеме нејзината суштина, ќе знаеме што нудиме. За нас, во СН […]

Ирена Ѓорческа – Референт за продажба во СН Осигурителен Брокер:„Ако си свесен дека можеш да паднеш, ќе знаеш како и кој ти треба за да се исправиш.“ Прочитај повеќе... »

раст

Одлoжувањето на одлуката да се осигурате, значи одложување на можноста за раст и развој!

Изговорите што ги имаме, можат само да ни дадат привремен и лажен спокој. Но, со тоа ги одложуваме потенцијалните можности за раст. Кога го одложуваме утрешниот ден и го преместуваме за некој извесен „футур“, како да чувствуваме некој спокој и мир на душата. Но, истиот значи само дефокусирање. Кога ја избегнуваме обврската и ја одложуваме,

Одлoжувањето на одлуката да се осигурате, значи одложување на можноста за раст и развој! Прочитај повеќе... »

непредвидливи настани

Претпазливоста и осигурувањето: Превземање контрола над стравот од непредвидливи настани

Претпазливоста значи свесност дека немилите и непредвидливи настани можат да се случат, а ако инвестирате во осигурување ќе заборавите на плашливиот стил на живот! Некои луѓе никогаш не можат да имаат многу. Дали тие ризикуваат? Што значи да си претпазлив и внимателен? Значи ли тоа да тргнеш кон реализација на твојата идеја или воопшто да

Претпазливоста и осигурувањето: Превземање контрола над стравот од непредвидливи настани Прочитај повеќе... »

од ризикот

Лошите последици од ризикот, се само спектар од несвесно и свесно донесени одлуки во минатото!

Зборот,,сега”, зборот,,презент” и она што го нарекуваме момент, всушност понекогаш би потврдиле дека не се случува, туку е спектар од одлуки кои сме ги донеле во минатото. Свесно или несвесно влијаеме на иднината. И прашањето не е како да го заштитиме моментот. Туку како ќе го заштитиме она што допрва ќе следи и она што

Лошите последици од ризикот, се само спектар од несвесно и свесно донесени одлуки во минатото! Прочитај повеќе... »

инвестирање

Осигурувањето како мудра одлука и правилно финансиско инвестирање – Кога нашите мисли се судираат

Кога нашите мисли се судираат – Осигурувањето како мудра одлука и правилно финансиско инвестирање кое би го спречило хаосот што понекогаш настанува во нашиот живот! Често пати доаѓаме до ситуација да се соочиме со извесни конфликти во себе си. Се конфронтираме со нашето „јас“ и не знаеме да одлучиме. Дали осигурувањето треба да победи како

Осигурувањето како мудра одлука и правилно финансиско инвестирање – Кога нашите мисли се судираат Прочитај повеќе... »

„Живеј го животот што го сакаш, сакај го животот што го живееш“ – Евгенија Миленкова – Сектор финансии, сметководство – СН Осигурителен Брокер

„Живеј го животот што го сакаш, сакај го животот што го живееш“. Така започна нашиот утрински разговор со Евгенија Миленкова – сектор финансии, сметководство во СН Осигурителен Брокер Евгенија е дел од нашето СН семејство, од нашата успешна приказна веќе една година. …„Живеј го животот што го сакаш, сакај го животот што го живееш“. Евгенија

„Живеј го животот што го сакаш, сакај го животот што го живееш“ – Евгенија Миленкова – Сектор финансии, сметководство – СН Осигурителен Брокер Прочитај повеќе... »

Една минута одложување, може да уништи цел месец напорна дисциплина и работа – Осигурајте го вашето време и инвестирајте!

Веќе извесно време работите напорно. Сте имале зацртано цел и сметате дека доволно сте инвестирале. Но, постојано ја одложувате таа минута која е основна. Токму нејзиното одложување, може да предизвика уништување на цел месец напорна дисциплина и работа. Осигурајте го вашето време и инвестирајте! Што сакате да создадете, а потоа што сакате да оставите зад

Една минута одложување, може да уништи цел месец напорна дисциплина и работа – Осигурајте го вашето време и инвестирајте! Прочитај повеќе... »

во иднина

Дали она што го мислиме сега, ќе го мислиме и во староста? – Фокусирајте се кон вашата иднина

И кога еден ден ќе стигнеме на залезот на нашиот живот, дали би посакале да се вратиме? Да се вратиме и да промениме нешто? Како ќе се чувствува тој човек во таа иднина? Во вашата иднина? Токму тоа е релевантната цел на која треба да се фокусираме во сегашноста. Што ние денес ќе одлучиме, тоа

Дали она што го мислиме сега, ќе го мислиме и во староста? – Фокусирајте се кон вашата иднина Прочитај повеќе... »

заштитна мрежа

Размислувајте долгорочно, инвестирајте и остварете заштитна мрежа за вашата иднина

Заштитата на вашата иднина е една од најважните аспекти во вашето животно патување. Доколку сакате да обезбедите финансиска стабилност и сигурност во долгорочен поглед, размислувањето и инвестирањето во осигурување може да биде одлучувачки чекор. Креирајте ја таа заштитна мрежа. Долгорочното размислување кон креирањето на иднината, вклучува прецизно планирање и идентификација на вашите потреби и цели.

Размислувајте долгорочно, инвестирајте и остварете заштитна мрежа за вашата иднина Прочитај повеќе... »

планови plan

Животните планови во пракса: Осигурувањето – првиот чекор за нивна реализација

Секако дека имаме визија и планови. Визија за тоа како би изгледала патеката што треба да ја изодиме за да стигнеме до конкретната цел. Некои поединци имаат мали претензии, некои големи таргети. Но, надежта е присутна. Верувањето дека ќе ги реализираме нашите планови кои ќе остварат иднина без никаков притисок и препреки што би го

Животните планови во пракса: Осигурувањето – првиот чекор за нивна реализација Прочитај повеќе... »