новости

новости

Александра Дуковски, шеф на кабинет на извршни директори: „Соработката е елементарен постулат за да бидеме успешен тим!“

Петочно утро и еден пријатен разговор со нашата колешка Александра Дуковски. Дуковски е шеф на кабинет на извршни директори во СН Осигурителен Брокер и е навистина неизбежен дел од нашето семејство. „Да си дел од една толку моќна компанија која навистина е лидер на пазарот на осигурувањето е привилегија.“ . – Започна Дуковски, а на нашето […]

Александра Дуковски, шеф на кабинет на извршни директори: „Соработката е елементарен постулат за да бидеме успешен тим!“ Прочитај повеќе... »

idninata osigurajte заштитете ја иднината

Искуството како оценка за проектирање на идни настани – Препознајте ги грешките и осигурајте ја иднината!

Анализата на минатите настани, од еден аспект може да значи и дека ја оценувате тековната ситуација. Со актуелниот (моментален) пристап кон ситуациите, ја споредувате вашата сегашност со она што се случило во минатото. А потоа, врз основа на дадените проценки и факти, мислите дека знаете што да правите. И знаете какви чекори може да преземете

Искуството како оценка за проектирање на идни настани – Препознајте ги грешките и осигурајте ја иднината! Прочитај повеќе... »

работната исцрпеност може да го уништи здравјето

Burnout или работната исцрпеност може да го уништи здравјето! Обезбедете навремена заштита

Свеста околу проблемот поврзан со работната исцрпеност Што е работна исцрпеност? Кои сѐ проблеми можат да произлезат од недоволниот одмор? Здравјето е најважно за секој човек без исклучок. Динамиката на секојдневните обврски во домот и приватниот живот, како и динамиката во ,,трката” за развој на кариерен план, можеби не дозволува толку време да се обрне

Burnout или работната исцрпеност може да го уништи здравјето! Обезбедете навремена заштита Прочитај повеќе... »

Sn Broker Bitola

Го запознаваме тимот на СН Oсигурителен брокер – Татијана Николовска, Референт за продажба – Тетово

Полека завршува работната недела, а ние петочно задовoлни од исполнетите обврски, разговараме со тимот, делиме мислења, правиме нови планови. Меѓу другото, со утринско кафе, ве запознаваме со тимот на СН Oсигурителен брокер. Зборуваме со Татијана Николовска, референт за продажба од нашата експозитура во Тетово. Исклучителен работник, амбициозна жена, голем човек што совршено се вклопува во

Го запознаваме тимот на СН Oсигурителен брокер – Татијана Николовска, Референт за продажба – Тетово Прочитај повеќе... »

мотивација

Мотивација наспроти демотивација – Клучниот предизвик на успешниот менаџмент

Понекогаш и покрај доволната пoдготвеност, адекватната oрганзиациска структура и добриот бизнис план, организацијата не би била целосно подготвена и успешна, доколку членовите во истата не би биле мотивирани. Мотивација води кон поголема амбиција Поттикот на вработените кон реализирање на проектите и благодарноста кон нив и покрај понекогаш направените грешки, е нешто кое би значело круцијалност

Мотивација наспроти демотивација – Клучниот предизвик на успешниот менаџмент Прочитај повеќе... »

причина за успех

Причината поради која го сакаме успехот или самата цел – Што е поважно?

„Причината поради која сакаме да бидеме финансиски слободни е поважна од тоа како ќе ја постигнеме истата“ – Роберт Киосаки Поведувајќи се од оваа моќна реченица на Роберт Киосаки, би рекле дека веројатно токму зад неговите зборови се крие суштината за успехот. Дали е важна причината или самата цел? Апро по, се започнува од малку.

Причината поради која го сакаме успехот или самата цел – Што е поважно? Прочитај повеќе... »

амбицијата како основа за успех

Амбицијата како круцијално прашање за успехот на една компанија

Амбицијата е најсилно средство за достигнување на целта и постигнување на успех во бизнисот, компаниите, деловниот свет. Круцијално е да сме свесни за постоењето на амбицијата како желба и жед за искачување на извесен пиедестал. Наречена како желба, без неа се вели дека не би постоел никаков развој на човештвото воопшто. Нo, што треба да

Амбицијата како круцијално прашање за успехот на една компанија Прочитај повеќе... »

Вработена во Осигурителна компанија

Го одбележуваме светскиот ден на книгата – Интервју со Елена Трајчевска Павловска, дел од тимот на СН Осигурителен брокер

„Читањето е разговор. Сите книги зборуваат. Но, добрата книга знае и да слуша!“ – Марк Хадон. Разговараме со нашата колешка Елена Трајчевска Павловска. Елена е администратор во продажба – техничка и логистичка поддршка на продажната мрежа на полиси за осигурување. Таа е дел од нашето големо семејство „СН Осигурителен брокер“ веќе четири години. Нашиот повод

Го одбележуваме светскиот ден на книгата – Интервју со Елена Трајчевска Павловска, дел од тимот на СН Осигурителен брокер Прочитај повеќе... »