Битола отворен град 2023 и годинава со поддршка од СН Осигурителен Брокер

Битола Отворен град, меѓународниот арт фестивал во организација на МКЦ Битола, и оваа година доби поддршка од СН Осигурителен Брокер АД Битола како општествено одговорна компанија.

Битола отворен град 2023 ПРОГРАМА

Денес започнува БИТОЛА ОТВОРЕН ГРАД 🟣🟡⚫️ фестивалот кој секое лето ја обојува и збогатува битолската културна сцена, анимирајќи голем број млади луѓе, како и огромна публика која со нетрпение го очекува особено главниот музички хепенинг.

Еве ја уште деталната програма

Откриј, креирај…инспирирај од 21 до 24 јуни 🟡

ПРОГРАМА

21 јуни 2023 – среда 🟣

09.00 – 12.00 – Уметнички интервенции во јавен простор

Омразата на битолските ѕидови – уметнички крик против говорот на омраза преку графити и цртежи

Локации: СОУ Таки Даскало – Битола

ОУ Стив Наумов – Битола

Градинка Пролет – Битола

22 јуни 2023 – четврток 🟣

19.00 – 21.00 Пешачка зона Стара битолска чаршија

Golden Hour – the party starts now with DJ BERRYQYAT 🇲🇰

22.00 – 00.30 ТДК Партизан Соколана – Градски парк Битола

The Party Goes On!

Прв настапува DJ BOC.A Македонија 🇲🇰

Втор е DJ AVENSIS Македонија 🇲🇰

А потоа публиката ќе ужива во изведбата на DJ JОЕ DIEM – Шпанија 🇪🇸

23 јуни 2023 – петок 🟣

11.00 – 15.00 Летна сцена во МКЦ – Битола

Изложба на цртежи, графики и фотографии од млади уметници

ДИМИТАР РИСТЕВСКИ

МИЛА ПЕТКОВСКА

АНГЕЛА ШАПАРДАНОВА

ТАТЈАНА ЈОВАНОВСКА

ДАРКО ГУЛЕВСКИ

САНДРА КОРЛЕВСКА

МИХАЕЛА ВЕЛЈАНОВСКА

АНАБЕЛА МАРКОВСКА

– Our NATION is imagiNATION – графити работилница

АНГЕЛА ШАПАРДАНОВА

ДАРКО ГУЛЕВСКИ

САНДРА КОРЛЕВСКА

ГАБРИЕЛА ЛАЗАРЕВСКА

НАТАЛИЈА ДИМОВА

– DJ КИКЕЦ 🇲🇰

19.30 Скејт парк Градско шеталиште Битола

– Изложба на цртежи, графики и фотографии од млади уметници

21.30 – 00.00 Скејт парк Градско шеталиште Битола

– Концерт на нови бендови 🇲🇰

EVEREST

TSAR VON TIME

SINFUL GLARE

24 јуни 2023– Сабота

20.30 – 00.30 МУЗИЧКИ ХЕПЕНИНГ – Градски парк Битола

LUCENT Македонија 🇲🇰

ARUMBO Шпанија/Белгија 🇪🇸🇧🇪

REPETITOR Србија 🇷🇸

СИТЕ НАСТАНИ СЕ БЕСПЛАТНИ 🟣🟣🟣

⚫️ Фестивалот Битола отворен град останува ПЛАТФОРМА за храбра и независна мисла и упорен застапник за промена на културните обрасци во градот, земјата и регионот

Организатор • МКЦ Битола

Настанот е со поддршка на Министерството за култура

Општина Битола • проект во рамките на БИТФЕСТ

СН Осигурителен Брокер АД Битола – Општествено одговорна компанија!

Битола отворен град
Битола отворен град

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *