грижата

грижата

Грижата за здравјето е клучна за современата деловна жена

Грижата за здравјето – Kлучна за современата деловна жена

Грижата кон сопственото здравје е основа за градење на успешен деловен план Динамичното и брзо живеење, рапидниот развој на технологијата и константниот напор да бидеме во чекор со истиот, се разбира носат свои последици. Тоа секако се чувствува кај секој поединец. Со акцент кон понежниот пол, поконкретно на деловните жени, би рекле дека мултитаскингот е […]

Грижата за здравјето – Kлучна за современата деловна жена Прочитај повеќе... »

грижата за клиентот

Социјалните норми за професионално однесување во деловниот свет – Грижата за клиентот се препознава и преку основниот бонтон

Бонтонот и грижата на агентот за осигурување кон клиентот Социјалните норми за однесувањето на личен и професионален план се менуваат. Но, сепак базичниот бонтон секогаш останува како фундамент кој ја пресликува грижата на еден човек од деловниот свет кон клиентот. Важно е да се забележе дека било кој бизнис е поврзан со луѓе. Иако, за

Социјалните норми за професионално однесување во деловниот свет – Грижата за клиентот се препознава и преку основниот бонтон Прочитај повеќе... »

Бикот ја претставува грижата кон американскиот народ во Њујорк

Бронзената скулптура на бикот на Волстрит – Приказна за моќта, непокорливоста и грижата

Бикот на Волстрит-Приказна за моќта и грижата Едно од најфотографираните места во Њујорк е маестралното дело, скулптурата на бестрашниот бик. Позициониран на Волстрит, најпознатата улица во светот, бикот има голема историја. Секако зад истата стојат и бројни легенди, приказни и верувања. Една од нив раскажува за моќната асоцијација што зборува за „грижата на бикот“ за

Бронзената скулптура на бикот на Волстрит – Приказна за моќта, непокорливоста и грижата Прочитај повеќе... »