Сигурност во секоја неизвесна, непредвидлива ситуација: СН Осигурителен Брокер – Вашиот партнер за управување со ризици

Ризиците се составен дел од секојдневието. Важно е да се чувствувате сигурни спокојни макар и во колку неизвесна и непредвидлива ситуација да се наоѓате. Ризикот е возможен и истиот може да резултира со големи или мали последици. Следствено, последиците можат да бидат и фатални. Да ви донесат немир и неспокој кој ќе претрпи финансиски, а и емотивен „ефект“.

Затоа, чувствувајте се сигурни во секоја неизвесна и непредвидлива ситуација: СН Осигурителен Брокер – Вашиот партнер за управување со ризици. Во продолжение прочитајте неколку цитати поврзани со она кон кое алудираме во текстот. Освестете го моментот дека осигурувањето е круцијално кога сакате да се заштитите.

Цитати за непредвидливоста ризиците и неизвесни ситуации.

Можеш да претпоставиш, но не и да предвидиш и да тврдиш.

,,Домино ефектот” се случува само од една фигура. Никогаш не се знае каде ќе се најде таа и на која страна ќе се заниша.

непредвидлива ситуација

Шансите се возможни, но исто толку и ризиците!

Убаво е кога врне, но што кога тие капки дожд нема да раскажат убави приказни?

Внимавајте на патот. Неколку раскрсници, можат да ве натераат да се запрашате. Пред да излезат, свестете се за ризикот и фактот дека нити една патека, лева или десна страна, не ви гарантира моќ без макотрпност и пречки.

Сигурност значи свесност. Свесност значи зрелост. Зрелост значи дека си значите. Само кога човек си значи и се сака себе си, ги сака другите. Тогаш знае дека тека треба да го заштити неговото јас, неговото его, семејство, блиски и животот.

Ризикот е еден во милион, а не милион во еден. Затоа е непредвидлив и не може да се констатира, но може да го освестите знаењето дека го има! За да бидете сигурни дека ќе се заштитите од енмилите настани и ќе се заштитите од сите тие непредвидливи и немили настани и ситуации, осигурајте се во СН Осигурителен Брокер. Нашите услуги можете да ги разгледате на нашата веб страна и да ја одберете полисата што најповеќе ќе одговоара на вашиот буџет.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *