„На крај, најважно е да знаеме дека назад имаме успешно сработен ден“ – Наташа Илиевска – Сектор администрација, опслужување на експозитури, СН Осигурителен Брокер

Запознајте го тимот на СН осигурителен Брокер: Наташа Илиевска – Сектор администрација, опслужување на експозитури

Позитивна енергија, упорност и амбициозност. Три нешта кои започнуваме да ги дискутираме овој петок. И иако е крај на неделата, нашиот тим сеуште со полна пареа работи и ги исполнува обврските. Денес, на утринско кафе сме со нашата колешка Наташа Илиевска, сектор администрација, опслужување на експозитури.

„СН Осигурителен Брокер е компанија што со воодушевувачка енергија, ја извршува својата работа апсолутно професионално“, започна Наташа, а на нашето прашање што е најважно за една компанија да биде успешна во поглед на тимот и неговата вредност, таа ни одговори:

Најважно е да останеме позитивни, оптимисти и истрајни во планот. Да одлучуваме без притисоци и да се развиваме заеднички, колегијално. Да работиме како едно цело. Тоа би значело да знаеме кога да се консултираме, да прифаќаме критики, да ги решаваме случаите и грешките. Најважен е односот помеѓу членовите на тимот.

Од кога си дел од нашето семејство?

Од 2019 година сум составен дел од оваа приказна. Ме фасцинираше и сеуште ме фасцинира фактот дека оваа компанија започна само со четири вработени, а денес е лидер во пазарот на осигурувањето во Македонија. Сето тоа се должи на балансираното работење на тимот, на амбицијата и упорноста. Тоа е она што не води. Никогаш не се откажуваме колку и да е тешко.

Тимот на СН осигурителен Брокер со експозитури низ Македонија
Sn broker timot ekspoyituri

Каков е процесот на работа и комуникацијата со колегите?

Како дел од административниот сектор, имаме одлична соработка со нашите експозитури. Се разбира не можеме да велиме постојано дека сѐ е сјајно. Грешките се дел од работата, но важно е смирено да се најдат проблемите и истите да се решат. На крај, најважно е да знаеме дека назад имаме успешно сработен ден и исполнети обврски.

Наташа како се релаксираш кога не си во твојата канцеларија?

На прво место ми е семејството, па ако тоа ти е место за релаксација, понатаму можеш да освоиш сѐ. Јас сум сопруга и мајка, а меѓу другото имам и некоја креативна страна „зад завесата“. Изработувам персонализирани подароци – декупаж и токму тоа е она што ме опушта.

Меѓу другото знам да прочитам и некој интересен трилер, но сепак поради мојата емотивна страна, претпочитам да биде тоа лесна, а не трогателна и сурова приказна.

Така го „испочитувавме“ кафеџискиот култ и започнавме со тековните обврски кои ќе ја комплетираат визијата на работната недела во компанијата со уникатна приказна на лидерот во пазарот на осигурувањето, во СН Осигурителен Брокер.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *