историјата на осигурувањето-ѕвоното на Лојд

Историја на осигурувањето – Ѕвоното на Лојд

Lutine Bell или Лутин ѕвоното има посебнo место кога станува збор за историјата на осигурувањето. Особено ова е значаен предмет кој е поврзан со историјата на еден од најголемите осигурителни пазари Лојд од Лондон. Имено, ѕвоното го започнало својот живот на француската поморска фрегата (вид брод од тоа време) наречен Ла Лутин. Бродот бил заробен […]

Историја на осигурувањето – Ѕвоното на Лојд Прочитај повеќе... »