успех

успех

тимот на

Tимот на СН Осигурителен Брокер и цитати од нашите дами

Во петок обично ве запознаваме со тимот на нашата компанија и разговараме со нашите колеги во СН Осигурителен Брокер. Но, денешниот повод е денот на жената, па токму затоа ги собравме најдобрите цитати од нашите успешни жени, мотивирачки мисли за успехот и за нашата работа поврзана со осигурувањето. Се гордееме со нашите дами и повторно […]

Tимот на СН Осигурителен Брокер и цитати од нашите дами Прочитај повеќе... »

навики за успех, а не правила и закони

Навика, а не правила и закони! – Совети на успешните бизнисмени

Патот кон успехот е декрет или навика?- По што се разликуваат успешните луѓе од останатите? Луѓето имаат различна перцепција за успехот. Различен пристап и верување со кое сметаат дека ќе го достигнат посакуваниот таргет, цел. Но, што е навистина успехот? Дали се потребни правила и закони или стремежот кон истиот, всушност треба да претставува навика.

Навика, а не правила и закони! – Совети на успешните бизнисмени Прочитај повеќе... »

причина за успех

Причината поради која го сакаме успехот или самата цел – Што е поважно?

„Причината поради која сакаме да бидеме финансиски слободни е поважна од тоа како ќе ја постигнеме истата“ – Роберт Киосаки Поведувајќи се од оваа моќна реченица на Роберт Киосаки, би рекле дека веројатно токму зад неговите зборови се крие суштината за успехот. Дали е важна причината или самата цел? Апро по, се започнува од малку.

Причината поради која го сакаме успехот или самата цел – Што е поважно? Прочитај повеќе... »

совети за успех

Ворен Бафет со совети за успех во деловниот свет

Ворен Бафет е еден од најуспешните инвеститори на 20 век. Како успешен човек во деловниот универзум и бизнисот, Бафет знае да даде совети за успех. Истите му помогнале на многумина кои се на самиот почеток од кариерата. Првиот совет за успех на Ворен Бафет е секогаш да се држиме на ставот и да имеме сопствен

Ворен Бафет со совети за успех во деловниот свет Прочитај повеќе... »

амбицијата како основа за успех

Амбицијата како круцијално прашање за успехот на една компанија

Амбицијата е најсилно средство за достигнување на целта и постигнување на успех во бизнисот, компаниите, деловниот свет. Круцијално е да сме свесни за постоењето на амбицијата како желба и жед за искачување на извесен пиедестал. Наречена како желба, без неа се вели дека не би постоел никаков развој на човештвото воопшто. Нo, што треба да

Амбицијата како круцијално прашање за успехот на една компанија Прочитај повеќе... »