велигденската традиција

Велигденската традиција продолжи во СН Групацијата

Велигденската традиција на бојадисување јајца денеска ја продолжија во СН Групацијата по повод Велигденските празници. Велигденската традиција на вапцувањето на црвени јајца е најраспространетата традиција во сиот христијански свет. Првите Христијани почнале да вапцуваат јајца и да ги подаруваат на Велигден, поздравувјаќи се со радосниот поздрав Христос Воскресе!  Бојадисување велигденски јајца во СН Групацијата Во […]

Велигденската традиција продолжи во СН Групацијата Прочитај повеќе... »