ризик

ризик

Веројатноста дека ќе се случи нешто убаво е еднаква на веројатноста дека може да се случи нешто лошо – Осигурајте ја вашата иднина

Веројатноста дека ќе се случи нешто убаво е еднаква на веројатноста дека може да се случи нешто лошо – Осигурајте ја вашата иднина

Осигурајте ја вашата иднина и имајте некој кој секогаш стои зад вас во моменти кога опасноста демне над вашите амбициозни планови. Без разлика дали се поврзани со вашата приватност, деловни и бизнис креации и иницијативи, или едноставно сакате да го заштитите вашиот дом и семејство, имајте го на ум процентот на веројатност. Што би значело […]

Веројатноста дека ќе се случи нешто убаво е еднаква на веројатноста дека може да се случи нешто лошо – Осигурајте ја вашата иднина Прочитај повеќе... »

непредвидлива ситуација

Сигурност во секоја неизвесна, непредвидлива ситуација: СН Осигурителен Брокер – Вашиот партнер за управување со ризици

Ризиците се составен дел од секојдневието. Важно е да се чувствувате сигурни спокојни макар и во колку неизвесна и непредвидлива ситуација да се наоѓате. Ризикот е возможен и истиот може да резултира со големи или мали последици. Следствено, последиците можат да бидат и фатални. Да ви донесат немир и неспокој кој ќе претрпи финансиски, а

Сигурност во секоја неизвесна, непредвидлива ситуација: СН Осигурителен Брокер – Вашиот партнер за управување со ризици Прочитај повеќе... »

rizik свесни за ризикот

Да ризикуваме или да сме свесни за ризикот? Што добиваме од едното, а што од другото?

Често пати се споменува правилото: Ако не ризикуваме, нема да добиеме? Тука, би се запрашале: Да ризикуваме или да сме свесни за ризикот? Ризикот и свесноста за истиот, се во некоја тенка корелација. Но, од тука би го поставиле прашањето дали се тие два поими различни? Секако дека понекогаш мора да ризикуваме. Но, што ако

Да ризикуваме или да сме свесни за ризикот? Што добиваме од едното, а што од другото? Прочитај повеќе... »

ризик

Може да се избегне еден ризик, но невозможно е да се избегнат сите!

Може да се избегне еден ризик, но невозможно е да се избегнат сите! Со оглед на тоа што се појавува буквално во секој сегмент од општественото живеење, ризикот претставува важен поим. Од свој аспект, воопшто не е лесно да се детерминира, предвиди, а и претпостави. За да се постигне негова идентификација, потребно е навремено реагирање

Може да се избегне еден ризик, но невозможно е да се избегнат сите! Прочитај повеќе... »