расти

расти

Стабилност

Стабилност и мир во иднината – Цитатот на Ворен Бафет, го покажува тоа!

ВОРЕН БАФЕТ:„Некој денес седи под сенка, бидејќи некој пред долго време засадил дрвце”. Како до таа стабилност и мир во иднина? Ја сместуваме оваа мисла како централна за денешниот текст. Го земаме примерот на Ворен Бафет, еден од најбогатите луѓе во светот, најголемите инвестициски умови на модерното време.Следејќи го мислењето на Ворен Бафет, се фокусираме […]

Стабилност и мир во иднината – Цитатот на Ворен Бафет, го покажува тоа! Прочитај повеќе... »

раст на осигурителниот пазар во Македонија

Податоците покажуваат: Во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар

Податоците покажуваат дека во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар. Станува збор за пресметани 14 % повеќе од лани. Имено, граѓаните во првите шест месеци уплатиле 120 милиони евра во сите класи осигурување. Во Македонија, според набљудувањата, се забележа континуиран раст на осигурителниот пазар. До Агенцијата за супервизија на осигурувањето (АСО), во првите

Податоците покажуваат: Во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар Прочитај повеќе... »