Бикот ја претставува грижата кон американскиот народ во Њујорк

Бронзената скулптура на бикот на Волстрит – Приказна за моќта, непокорливоста и грижата

Бикот на Волстрит-Приказна за моќта и грижата Едно од најфотографираните места во Њујорк е маестралното дело, скулптурата на бестрашниот бик. Позициониран на Волстрит, најпознатата улица во светот, бикот има голема историја. Секако зад истата стојат и бројни легенди, приказни и верувања. Една од нив раскажува за моќната асоцијација што зборува за „грижата на бикот“ за […]

Бронзената скулптура на бикот на Волстрит – Приказна за моќта, непокорливоста и грижата Прочитај повеќе... »