пазар

пазар

раст на осигурителниот пазар во Македонија

Податоците покажуваат: Во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар

Податоците покажуваат дека во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар. Станува збор за пресметани 14 % повеќе од лани. Имено, граѓаните во првите шест месеци уплатиле 120 милиони евра во сите класи осигурување. Во Македонија, според набљудувањата, се забележа континуиран раст на осигурителниот пазар. До Агенцијата за супервизија на осигурувањето (АСО), во првите […]

Податоците покажуваат: Во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар Прочитај повеќе... »

Квалитетен пазар фокусиран кон клиентот е невозможен без конкуренција

Квалитетен пазар кој е фокусиран на клиентот е невозможен без голема конкуренција Како суштински дел од работата на секоја една компанија, непходна е свесноста за постоењето на конкуренција. Штом компаниите се соочени со евидентно голема и силна конкуренција, тоа всушност значи шанса за нивни напредок. Следствено, тие на еден начин се „принудени“ да бидат уште

Квалитетен пазар фокусиран кон клиентот е невозможен без конкуренција Прочитај повеќе... »