раст на осигурителниот пазар во Македонија

Податоците покажуваат: Во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар

Податоците покажуваат дека во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар. Станува збор за пресметани 14 % повеќе од лани. Имено, граѓаните во првите шест месеци уплатиле 120 милиони евра во сите класи осигурување. Во Македонија, според набљудувањата, се забележа континуиран раст на осигурителниот пазар. До Агенцијата за супервизија на осигурувањето (АСО), во првите […]

Податоците покажуваат: Во Македонија продолжува трендот на раст на осигурителниот пазар Прочитај повеќе... »