незгода

незгода

ски опасностите

„Ризици на ски стазата“: Не заборавајте на опасностите

Зимата е омилена за многумина. Започнува еуфоријата и адреналинот кога се во прашање зимските спортови. Но, доколку зборуваме за еуфорија на таа ски стаза, мораме да ги имаме на ум и опасностите и ризиците. Покачениот адреналин и серотонин изразуваат чувство на задоволство. Истото, понекогаш може да ве спречи да размислувате околу ризикот од незгода, на […]

„Ризици на ски стазата“: Не заборавајте на опасностите Прочитај повеќе... »

nezgodite postojat, osiguruvawe od nezgoda , незгодите

„Незгодите не можат да се предвидат, нити да се спречат, но може да се ублажат“

„Незгодите не можат да се предвидат, нити да се спречат, но може да се ублажат“ Непријатните и неочекувани ситуации се присутни. Во тој контекст осигурувањето од незгода е она нешто кое го штити нашиот живот од непредвидливите ризици од ненадејни повреди. Времето, просторот и местото во кое би се случиле незгодите, никогаш не може да

„Незгодите не можат да се предвидат, нити да се спречат, но може да се ублажат“ Прочитај повеќе... »