настани

настани

непредвидливи настани

Претпазливоста и осигурувањето: Превземање контрола над стравот од непредвидливи настани

Претпазливоста значи свесност дека немилите и непредвидливи настани можат да се случат, а ако инвестирате во осигурување ќе заборавите на плашливиот стил на живот! Некои луѓе никогаш не можат да имаат многу. Дали тие ризикуваат? Што значи да си претпазлив и внимателен? Значи ли тоа да тргнеш кон реализација на твојата идеја или воопшто да […]

Претпазливоста и осигурувањето: Превземање контрола над стравот од непредвидливи настани Прочитај повеќе... »

совети за успех

Ворен Бафет со совети за успех во деловниот свет

Ворен Бафет е еден од најуспешните инвеститори на 20 век. Како успешен човек во деловниот универзум и бизнисот, Бафет знае да даде совети за успех. Истите му помогнале на многумина кои се на самиот почеток од кариерата. Првиот совет за успех на Ворен Бафет е секогаш да се држиме на ставот и да имеме сопствен

Ворен Бафет со совети за успех во деловниот свет Прочитај повеќе... »

Работата, деловниот свет и животот - Каде е балансот?

Работата, деловниот свет и животот – Каде е балансот и што е најважно да осигурате

Работата, деловниот свет, животот. Постојано сме во трка со време. Успехот е релавантен за многу амбициозни луѓе. Секако тие стремат кон континуиран развој. Кон развивање на своите деловни способности, учење на нови вештини, прифаќање и следење на нови светски трендови. За една компанија да биде успешна, треба да биде брзорастечка, општествено одговорна со целосен тим

Работата, деловниот свет и животот – Каде е балансот и што е најважно да осигурате Прочитај повеќе... »