инвестиција

инвестиција

во осигурување vo osiguruvanjeto

Одлуката за инвестирање во осигурување не е само финансиска, туку и навика за грижа за својата иднина

Мотивацијата знае да биде ролеркостер, но навиката е онаа која може да расте. Имајте навика да се фокусирате кон успехот! Но, како до тој успех? Одлуката за инвестирање во осигурување не е само финансиска одлука, туку и навика за грижа за својата иднина! Често го „одложуваме“ понеделник. Не ги гледаме можностите, туку се фокусираме кон […]

Одлуката за инвестирање во осигурување не е само финансиска, туку и навика за грижа за својата иднина Прочитај повеќе... »

Една минута одложување, може да уништи цел месец напорна дисциплина и работа – Осигурајте го вашето време и инвестирајте!

Веќе извесно време работите напорно. Сте имале зацртано цел и сметате дека доволно сте инвестирале. Но, постојано ја одложувате таа минута која е основна. Токму нејзиното одложување, може да предизвика уништување на цел месец напорна дисциплина и работа. Осигурајте го вашето време и инвестирајте! Што сакате да создадете, а потоа што сакате да оставите зад

Една минута одложување, може да уништи цел месец напорна дисциплина и работа – Осигурајте го вашето време и инвестирајте! Прочитај повеќе... »

осигурувањето е

Заштитете ги своите интереси: Осигурувањето – неопходност, а не раскош!

Осигурувањето не е раскош, тоа е неопходност! – Зошто не треба да постои погрешната генерализација на поимот како нешто кое се сфаќа како трошок? Сфатено како неопходност, осигурувањето не е претенциозно опуштање во „извесен“ раскош и тогаш кога го нема. Навидум се чини трошок, понекогаш и во моменти кога нема потребни финансии. Од тука изгледа

Заштитете ги своите интереси: Осигурувањето – неопходност, а не раскош! Прочитај повеќе... »

заштита и инвестиција zastita i investicija vreme

Осигурување: Заштита и инвестиција во времето

„Не дозволувајте да изгледа дека живеевте беспотребно!“ Осигурувањето како алатка за заштита и инвестиција во вашето време Со централно внимание кон еден од плејадата од цитати, кој го сретнавме на интернет, поттикнати сме кон уште една тема поврзана со нашата област и конечно, со осигурувањето. Во контекстот зборуваме како истото може да значи заштита и

Осигурување: Заштита и инвестиција во времето Прочитај повеќе... »

Што значи ако постојано го апстрахирате осигурувањето? Што треба да знаат граѓаните за да ја сфатат важноста на овој поим

Што значи ако постојано го апстрахирате осигурувањето? Што треба да знаат граѓаните за да ја сфатат важноста на овој поим

Недоволната информираност околу сите аспекти на осигурувањето од страна на граѓаните, може да биде голем проблем. Проблем за извршување и обавување на сето она што сакате и стремите да го постигнете во вашиот живот. Да се живее и да се пуштат работите да течат, без да се заштитите не е доволно. Но, зошто некои од

Што значи ако постојано го апстрахирате осигурувањето? Што треба да знаат граѓаните за да ја сфатат важноста на овој поим Прочитај повеќе... »

инвестиција

Осигурувањето како инвестиција, а не трошок

ОСИГУРУВАЊЕТО КАКО ИНВЕСТИЦИЈА – Вложувате во младоста, вложувате во староста, вложувате за себе си и вашиот живот! Динамичното и рапидно време во кое живееме и целиот тој „урбан багаж“ кој се претставува во деловен кодекс што постојано брза да ги исполни своите кариерни цели, ја притиска иницијативата да се фокусираме кон она што е најважно.

Осигурувањето како инвестиција, а не трошок Прочитај повеќе... »

здравственото приватно осигурување

Приватното здравствено осигурување како инвестиција, а не трошок!

„Здравјето е состојба на целоснa физичкa, менталнa и социјалнa благосостојба, а не само отсуство на болест.” Поведувајќи се од оваа констатација и совет од Светската здравствена организација, би се поставило едно прашање. „Колку е важно да го сочуваме она што најповеќе ни значи и што е всушност она што најповеќе ни значи?“ Здравјето е најважно,

Приватното здравствено осигурување како инвестиција, а не трошок! Прочитај повеќе... »