иднина

иднина

Стабилност

Стабилност и мир во иднината – Цитатот на Ворен Бафет, го покажува тоа!

ВОРЕН БАФЕТ:„Некој денес седи под сенка, бидејќи некој пред долго време засадил дрвце”. Како до таа стабилност и мир во иднина? Ја сместуваме оваа мисла како централна за денешниот текст. Го земаме примерот на Ворен Бафет, еден од најбогатите луѓе во светот, најголемите инвестициски умови на модерното време.Следејќи го мислењето на Ворен Бафет, се фокусираме […]

Стабилност и мир во иднината – Цитатот на Ворен Бафет, го покажува тоа! Прочитај повеќе... »

од ризикот

Лошите последици од ризикот, се само спектар од несвесно и свесно донесени одлуки во минатото!

Зборот,,сега”, зборот,,презент” и она што го нарекуваме момент, всушност понекогаш би потврдиле дека не се случува, туку е спектар од одлуки кои сме ги донеле во минатото. Свесно или несвесно влијаеме на иднината. И прашањето не е како да го заштитиме моментот. Туку како ќе го заштитиме она што допрва ќе следи и она што

Лошите последици од ризикот, се само спектар од несвесно и свесно донесени одлуки во минатото! Прочитај повеќе... »

заштитна мрежа

Размислувајте долгорочно, инвестирајте и остварете заштитна мрежа за вашата иднина

Заштитата на вашата иднина е една од најважните аспекти во вашето животно патување. Доколку сакате да обезбедите финансиска стабилност и сигурност во долгорочен поглед, размислувањето и инвестирањето во осигурување може да биде одлучувачки чекор. Креирајте ја таа заштитна мрежа. Долгорочното размислување кон креирањето на иднината, вклучува прецизно планирање и идентификација на вашите потреби и цели.

Размислувајте долгорочно, инвестирајте и остварете заштитна мрежа за вашата иднина Прочитај повеќе... »

планови plan

Животните планови во пракса: Осигурувањето – првиот чекор за нивна реализација

Секако дека имаме визија и планови. Визија за тоа како би изгледала патеката што треба да ја изодиме за да стигнеме до конкретната цел. Некои поединци имаат мали претензии, некои големи таргети. Но, надежта е присутна. Верувањето дека ќе ги реализираме нашите планови кои ќе остварат иднина без никаков притисок и препреки што би го

Животните планови во пракса: Осигурувањето – првиот чекор за нивна реализација Прочитај повеќе... »

Импактот помеѓу сегашноста и иднината започнува денес – Донесете одлука и одберете најоптимална полиса прилагодена на вашите барања и потреби!

Импактот помеѓу сегашноста и иднината започнува денес – Донесете одлука и одберете најоптимална полиса прилагодена на вашите барања и потреби!

Најчесто кога размислуваме за иднината, веднаш замислуваме нешто убаво. Ја визуелизираме таа слика и се гледаме мирни, спокојни и среќни. Ние сме во таа креација, а тука е и нашето семејство. Кој не би сакал убава иднина и кој е би сакал во тоа „утре“ да ужива. Но, сепак исто толку често постои и стресот

Импактот помеѓу сегашноста и иднината започнува денес – Донесете одлука и одберете најоптимална полиса прилагодена на вашите барања и потреби! Прочитај повеќе... »

Веројатноста дека ќе се случи нешто убаво е еднаква на веројатноста дека може да се случи нешто лошо – Осигурајте ја вашата иднина

Веројатноста дека ќе се случи нешто убаво е еднаква на веројатноста дека може да се случи нешто лошо – Осигурајте ја вашата иднина

Осигурајте ја вашата иднина и имајте некој кој секогаш стои зад вас во моменти кога опасноста демне над вашите амбициозни планови. Без разлика дали се поврзани со вашата приватност, деловни и бизнис креации и иницијативи, или едноставно сакате да го заштитите вашиот дом и семејство, имајте го на ум процентот на веројатност. Што би значело

Веројатноста дека ќе се случи нешто убаво е еднаква на веројатноста дека може да се случи нешто лошо – Осигурајте ја вашата иднина Прочитај повеќе... »

Планирајте ја Вашата иднина, штедете и истовремено бидете осигурaни

Креацијата на нашата иднина и на сето она што го планираме дека ќе се случи, секако дека зависи од нас. Но, штом нешто планираме, важно е да се фокусираме кон тоа каков однос ќе имаме кон тој процес. Што ќе се случи и дали ќе се случат некои непланирани ситуации, не можеме да знаеме. Нити

Планирајте ја Вашата иднина, штедете и истовремено бидете осигурaни Прочитај повеќе... »

stresot стресот stress

Со осигурувањето, грижата за иднината станува сегашност и го ослободува стресот!

Стресот е честа емоција која му противречи на плановите. На се она што сакате да го направите и на светла иднина која сакате да ја креирате. Континуирано живеење во страв дека нешто ќе се случи, а вие немате никаква ингеренција, може да доведи до безмилосна агонија. Во динамичното општество во кое живееме, за жал евидентен

Со осигурувањето, грижата за иднината станува сегашност и го ослободува стресот! Прочитај повеќе... »