осигурување низ историјата

Првите облици на осигурување – Пишани траги за осигурувањето низ историјата

Свесноста за ризикот и опасноста кај човекот се развила многу одамна. Од тука, ги разгледуваме пишаните траги за осигурувањето низ историјата. Осврнувајќи се кон терминологијата и значењето на зборот осигурување, наидовме на неколку податоци. Зборот „осигурување“ како што пишува на еден од нашите извори, во најширока смисла значи сигурност, доверба во нешто, заштитата. ( француски […]

Првите облици на осигурување – Пишани траги за осигурувањето низ историјата Прочитај повеќе... »