волстрит

Волстрит – Легендарната улица во Њујорк, глобален симбол за моќ и богатство

Сметајќи ја како центар на меѓунардните финансиски пазари и симбол на светското финансиско средиште, во Њујорк се наоѓа најпознатата улица во светот – Волстрит. Волстрит има оставено богата историја зад себе. За нејзиното име, некои извори велат дека доаѓа од старата холандска фраза „Walloot Straat”. Тоа во превод би значело „улица на древните валути”. Имено, […]

Волстрит – Легендарната улица во Њујорк, глобален симбол за моќ и богатство Прочитај повеќе... »