rizik свесни за ризикот

Да ризикуваме или да сме свесни за ризикот? Што добиваме од едното, а што од другото?

Често пати се споменува правилото: Ако не ризикуваме, нема да добиеме? Тука, би се запрашале: Да ризикуваме или да сме свесни за ризикот? Ризикот и свесноста за истиот, се во некоја тенка корелација. Но, од тука би го поставиле прашањето дали се тие два поими различни? Секако дека понекогаш мора да ризикуваме. Но, што ако […]

Да ризикуваме или да сме свесни за ризикот? Што добиваме од едното, а што од другото? Прочитај повеќе... »