About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 19 blog entries.

ПРИВАТНО СЕМЕЈНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ

Започнавме да нудиме нов и уникатен осигурителен продукт, Семејно Приватно Здравствено Осигурување и за првпат во Македонија постои производ за приватно здравствено осигурување за сите членови на едно семејство, со една заедничка полиса, по достапна месечна премија. Овој вид на осигурување е популарен во светот бидејќи со полисата за семејното приватно здравствено осигурување се [...]

ПРИВАТНО СЕМЕЈНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ 2017-05-31T15:01:40+00:00

ONLINE ПРОДАЖБА НА ПОЛИСИ

Со цел да го олесниме купувањето на полиси, за нашите корисници воведуваме продажба преку нашата веб страна само со неколку кликови. Внесувањето податоци и купувањето се крајно едноставни и нема потреба од дополнителни посебни регистрации или лозинки. Апликацијата е достапна 24 часа во денот, 365 дена во годината. Целиот процес се следи од страна на [...]

ONLINE ПРОДАЖБА НА ПОЛИСИ 2017-05-11T08:12:24+00:00

Списание МК ОСИГУРУВАЊЕ бр.9

Во овој број на списанието направивме спој помеѓу почетокот и завршетокот на процесот на осигурување - продажба на осигурување, остварен ризик и исплата на штета. На што се темели успешна продажба? Пред сè на стручно планирање на продажниот оддел во друштвата за осигурување во кој треба да се изберат и оспособат соодветни кадри. Внатрешните [...]

Списание МК ОСИГУРУВАЊЕ бр.9 2017-05-11T10:02:47+00:00

Поважни показатели од статистичките извештаи во IV квартал 2016 година

Националното биро за осигурување имајки ja во предвид потребата за информирање на јавноста за работењето и резултатите на осигурителната индустрија во Република Македонија на сите заинтересирани субјекти им го презентира Пазарот на осигурување во четвртиот квартал во 2016 година. Национално Биро за осигурување Генерален директор М-р Трајче Латиновски

Поважни показатели од статистичките извештаи во IV квартал 2016 година 2017-05-10T14:15:27+00:00

Одговорност

И покрај Вашата желба и труд да ги држите Вашите работи под Ваша контрола и сигурност, секогаш постои можност за појава на грешка. Ако притоа последиците од таа грешка ги претрпи некое трето лице, се поставува прашањето за Вашата законска одговорност за настанатата материјална и нематеријална штета. Барањата за обештетување поднесени против Вашата фирма или [...]

Одговорност 2017-04-26T08:07:56+00:00

Осигурување на земјоделие

Одберете безбедна иднина – осигурете ги вашите посеви, плодови и животни. Голем дел од територијата на Република Македонија е прекриен со обработлива земја, што претставува основен услов за земјоделска и сточарска дејност. Инвестирањето во модернизирање на условите за работа, како и достигнувањето на подобар квалитет и подобар пласман на пазарот се од огромна важност за [...]

Осигурување на земјоделие 2018-03-16T12:40:57+00:00

Осигурување на посеви и плодови

Земјоделското осигурување подразбира осигурување на сите земјоделски култури во неоживеана и необрана состојба: лозови насади; овошни насади; житни култури; градинарски култури; индустриски култури; Основното осигурување опфаќа осигурување од: град; пожар; гром. Дополнително можете да се осигурате и од: пролетен мраз; поплава; луња.

Осигурување на посеви и плодови 2017-04-26T13:33:01+00:00

Земјоделско осигурување

Домашните миленици и другите животни се од непроценлива вредност за сопствениците. Осигурете ги во случај на незгода или болест. И покрај големата грижа, животните можат да се разболат, да се повредат, па дури и да угинат. Тоа може да значи дополнителен непланиран трошок, затоа погрижете се за осигурување на животните. КОИ ЖИВОТНИ МОЖЕ ДА ГИ [...]

Земјоделско осигурување 2017-04-26T13:27:33+00:00

Осигурување при транспорт

Осигурувањето на стоки при транспорт опфаќа осигурување на сите пратки на стоки кои се превезуваат со туѓи или сопствени превозни средства. ПРЕДМЕТ НА ОСИГУРУВАЊЕ СЕ ШТЕТИ ПРИЧИНЕТИ НА СТОКАТА ПРИ: сообраќајна незгода на превозното средство пожар или експлозија од вонредни надворешни причини елементарна непогода кражба оштетување на осигурените пратки за време на транспорт (вклучувајќи и [...]

Осигурување при транспорт 2017-04-26T13:13:51+00:00

Каско осигурување

Каско осигурувањето на Вашиот автомобил, на автобуси, товарни возила, како и сите специјални возила, работни возила, мотоцикли и возила со странски таблички ги покрива штетите настанати на возилото независно од причината и виновникот. МОЖЕ ДА СЕ СКЛУЧИ: потполно каско без вклучен ризик кражба, потполно каско со вклучен ризик кражба, каско-осигурување без франшиза, каско-осигурување со франшиза [...]

Каско осигурување 2017-04-26T13:09:06+00:00